Jednoduchý recept

Krupicové suflé s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56452

Ingredience

70 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
60 g Krupice dětská
4 dl Mléko plnotučné
80 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazaní formiček
50 g Cukr moučkový
50 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
Krupicové suflé s ovocem
1 polévková lžíce Med včelí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 764kJ
18% Sacharidy 64 g
52% Tuky 39 g
4% Sodík 82 mg
28% Bílkoviny 16 g

Krupicové suflé s ovocem postup přípravy receptu:

1

Studené mléko vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupici. Za stálého míchání povaříme 2-3 minuty na hustou kaši. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout. Do směsi vmícháme máslo a žloutky, nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.

2

Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a do půlky naplníme připraveným těstem. Na povrch naskládáme jahody, pokapeme medem a uhladíme.

3

Vložíme naplněné formičky do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé suflé podáváme.

Poznámka

Takto připravené suflé podáváme jako teplý předkrm, dezert, ale také jako snídani.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept