Krupicové suflé s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové suflé s ovocem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56452 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
60 g | Krupice dětská |
80 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazaní formiček | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
Krupicové suflé s ovocem | |
1 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 419,2mg |
Draslík | 177,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 657,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové suflé s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Studené mléko vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupici. Za stálého míchání povaříme 2-3 minuty na hustou kaši. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout. Do směsi vmícháme máslo a žloutky, nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme. |
2 | Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a do půlky naplníme připraveným těstem. Na povrch naskládáme jahody, pokapeme medem a uhladíme. |
3 | Vložíme naplněné formičky do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé suflé podáváme. |
Poznámka
Takto připravené suflé podáváme jako teplý předkrm, dezert, ale také jako snídani.