Recept

Omáčka z červeného vína se šalotkou, šunkou a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56455
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

Omáčka
100 g Celer bulvový
4 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
80 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
2 dl Víno červené
Dušená šalotka
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Šalotka
2 špetka Sůl
1 dl Víno červené
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 743kJ
5% Sacharidy 17 g
4% Tuky 3 g
26% Sodík 510 mg
14% Bílkoviny 8 g

Omáčka z červeného vína se šalotkou, šunkou a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme mrkev, celer a pórek. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a plátky. Šunku pokrájíme na nudličky.

2

Šalotku očistíme a dáme do hrnce s 2-3 dl vody se solí vařit. Vaříme ji pomalu přibližně 2-3 minuty. Poté vodu slijeme, přilijeme 1 dl červeného vína, přidáme cukr a pod poklicí pomalu dusíme asi 10 minut, a poté odstavíme z plotny.

3

V pánvi si rozpálíme olej s máslem a zeleninu se šunkou osmažíme dozlatova. Osmaženou zeleninu poprášíme moukou, promícháme a krátce znovu osmažíme. Přilijeme studený vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Přilijeme 2 dl červeného vína, omáčku dochutíme solí a pepřem a zvolna vaříme 25-30 minut. Omáčku se zeleninou a šunkou prolisujeme přes jemné síto přímo na dušenou šalotku. Promícháme, necháme přejít varem a podáváme.

Poznámka

Vínovou omáčkou přeléváme pečené, uzené maso nebo vařenou šunku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept