Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56456
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
100 g Játra drůbeží
2500 g Kachna mražená
4 polévková lžíce Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 ks Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sůl
200 g Šunka uzená
5 ks Vaječný bílek slepičí
800 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,277 kcal
Kilojoule 5 342kJ
1% Sacharidy 4 g
156% Tuky 117 g
28% Sodík 561 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kachní galantina postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Polovinu z nich odebereme a na masovém mlýnku spolu s drůbežími játry umeleme najemno. Zbylé kostky masa masa osolíme a pokropíme koňakem. Na malé kostičky nakrájíme slaninu a šunku.

2

Umleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, přidáme bílky a mouku a vše utřeme vařečkou dohladka. Pak vmícháme kostičky masa, šunky a slaniny a dáme na chvíli do ledničky odpočinout.

3

Větší kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

4

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

5

Vykostěnou kachnu rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Do velkého kastrolu vložíme kosti z kachny, překrojenou cibuli, bobkový list, česnek a sůl a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vložíme kachnu, zakryjeme pergamenovým papírem a necháme „táhnout“ při 90-95°C 2.5 hodiny. Nesmí se vařit.

6

Hotovou kachnu přendáme na pekáč, kde ji necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a pak uložíme do chladničky.

7

Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení galantiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept