Jednoduchý recept

Jáhlový nákyp s rozinkami a tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56458
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Jáhly - loupané proso
30 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
1 špetka Sůl
Na náplň
1 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
150 g Rozinky bílé
500 g Tvaroh měkký
3 ks Vejce slepičí
Na zálivku
50 g Med včelí
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1,5 dl Vejce slepičí
Jáhlový nákyp s rozinkami a tvarohem
30 g Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 387kJ
25% Sacharidy 89 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 116 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jáhlový nákyp s rozinkami a tvarohem postup přípravy receptu:

1

Osolené mléko v kastrůlku povaříme s cukrem, máslem a vanilkovým cukrem. Do vařícího se mléka vsypeme opláchnuté a okapané jáhly. Společně povaříme 15 minut na hustou kaši a stáhneme ze sporáku. Měkký tvaroh smícháme s opláchnutými rozinkami, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, citronovou kůrou a vejci. Dobře promíchané všechny suroviny s tvarohem vmícháme do vychladlé jáhlové směsi.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme hrubou mouku a rozložíme jáhlovou směs. Vejce rozšleháme s mlékem a medem a půlku zálivky nalijeme na jáhly v zapékací misce. Potom opět rozložíme jáhlovou směs a zase povrch přelijeme druhou půlkou zálivky. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájené máslo a vložíme do nahřáté trouby.

3

Pečeme při 180°C teplotě 40-45 minut.

4

Po upečení nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, pokládáme na jednotlivé talíře a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Tento nákyp podáváme jako hlavní, teplé jídlo. V menším porcích je vhodným sladkým předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept