Jednoduchý recept

Játra na cibulce pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56461
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
450 g Játra telecí
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
3% Sacharidy 9 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 209 mg
42% Bílkoviny 24 g

Játra na cibulce pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do větší pánve vlijeme 2 lžíce olivového oleje. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Vložíme cibulová kolečka do pánve a osmažíme je, aby byla hnědá, nesmí se ale spálit. Potom cibuli vyjmeme z pánve.

2

Játra rozkrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do pánve vlijeme zbylé 3 lžíce oleje a zvýšíme teplotu. Až se olej rozpálí, vložíme na něj játra a osmažíme dohněda. Pak ztlumíme teplotu a na kraj pánve vložíme kolečka cibule, aby se prohřála. Zakapeme cibuli i játra vinným octem. Vše přeložíme na talíře, zalijeme zbytkem šťávy a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na mléko, lepek, ořechy a vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept