Recept

Dušené telecí nožičky pro alergiky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56464
Kategorie: Maso

Ingredience

Na nožičky
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pyré rajčatové
400 g Rajčata
2 špetka Sůl
4 ks Telecí nožičky
250 ml Víno bílé
Na gremolatu
1 stroužek Česnek
1 ks Citrony
50 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 864kJ
4% Sacharidy 16 g
254% Tuky 191 g
28% Sodík 556 mg
175% Bílkoviny 98 g

Dušené telecí nožičky pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a vložíme telecí nožičky. Osmahneme je do hněda a vyjmeme z pánve.

2

Mrkev oškrábeme, rozkrájíme nadrobno. Řapíkatý celer pokrájíme také nadrobno. Kousky mrkve i celeru vložíme do pánve a opékáme je asi 2 minuty, aby zelenina změkla, ale nezhnědla.

3

Do kastrolu vložíme zeleninu a na ni telecí nožičky tak, aby se vešly do jedné vrstvy.

4

Do misky vlijeme víno, přidáme rajčatové pyré a rajčata, osolíme, opepříme. Směsí zalijeme zeleninu a maso.

5

Přivedeme k varu, poté ztlumíme oheň a dusíme 90 minut. Po hodině dušení odstraníme z kastrolu pokličku. Jakmile maso změkne, jde oddělit od kosti a omáčka je vyvařená, je jídlo hotové.

6

V misce smícháme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, jemně nasekanou petrželku a nadrobno pokrájený stroužek česneku, tím získáme gremolatu, kterou posypeme maso.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je vhodný pro alergiky na mléko, vejce, lepek a ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept