Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56465 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
675 g | Telecí hřbet |
75 ml | Víno bílé |
75 ml | Vývar zeleninový |
Na omáčku | |
---|---|
3 ks | Ančovičky konzervované |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary |
100 g | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 238,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Víno bílé, Ančovičky konzervované, Citronová šťáva, Citrony, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Kapary, Majonéza , Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. |
2 | Do pánve vlijeme olej, vložíme na něj telecí maso a osmahneme ho ze všech stran. |
3 | Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev krájíme na kousky. Řapíkatý celer rozkrájíme teké na kousky. |
4 | Do pekáče vložíme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, na zeleninu navrstvíme maso. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme péct 60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme maso vychladnout. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu. |
5 | Šťávu z pečení přecedíme přes síto, zeleninu odstraníme a přecezenou šťávu ponecháme na zředění omáčky. |
6 | Přichystáme omáčku: do mixéru vložíme tuňáka (vyjmeme z oleje), přidáme ančovičky, citronovou šťávu a kapary, vše rozmixujeme do hladka. Přidáme majonézu a rozředíme 5 - 6 lžícemi šťávy z pečení. |
7 | Telecí vyjmeme z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Maso rozkrájíme a přelijeme omáčkou. Polovinu citronu pokrájíme na plátky a ozdobíme jimi maso. Posypeme nadrobno sekanou petrželkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Recept je určen pro alergiky na mléko, lepek, ořechy a vejce, proto používáme bezvaječnou majonézu.