Recept

Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56465
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
675 g Telecí hřbet
75 ml Víno bílé
75 ml Vývar zeleninový
Na omáčku
3 ks Ančovičky konzervované
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Kapary
100 g Majonéza
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 258kJ
3% Sacharidy 12 g
170% Tuky 127 g
118% Sodík 2 g
149% Bílkoviny 84 g

Studené telecí v tuňákové majonéze pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Do pánve vlijeme olej, vložíme na něj telecí maso a osmahneme ho ze všech stran.

3

Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtiny. Očištěnou mrkev krájíme na kousky. Řapíkatý celer rozkrájíme teké na kousky.

4

Do pekáče vložíme pokrájenou cibuli, mrkev a celer, na zeleninu navrstvíme maso. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme péct 60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vyndáme pekáč z trouby a necháme maso vychladnout. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu.

5

Šťávu z pečení přecedíme přes síto, zeleninu odstraníme a přecezenou šťávu ponecháme na zředění omáčky.

6

Přichystáme omáčku: do mixéru vložíme tuňáka (vyjmeme z oleje), přidáme ančovičky, citronovou šťávu a kapary, vše rozmixujeme do hladka. Přidáme majonézu a rozředíme 5 - 6 lžícemi šťávy z pečení.

7

Telecí vyjmeme z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Maso rozkrájíme a přelijeme omáčkou. Polovinu citronu pokrájíme na plátky a ozdobíme jimi maso. Posypeme nadrobno sekanou petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené. Recept je určen pro alergiky na mléko, lepek, ořechy a vejce, proto používáme bezvaječnou majonézu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept