Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56466

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Hovězí maso mleté
3 polévková lžíce Olej kukuřičný
2 špetka Pepř černý mletý
75 g Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
3 polévková lžíce Pyré rajčatové
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
85 g Strouhanka bezlepková
2 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
225 g Vepřové maso mleté
2 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
6% Sacharidy 21 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 234 mg
64% Bílkoviny 36 g

Sekaná pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180°C.

2

Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemno. Do pánve vlijeme lžíci oleje a vsypeme na něj nasekanou cibuli, osmahneme do zlatova.

3

Do mísy vložíme maso, prolisovaný oloupaný česnek, rajčatový protlak i pyré, bezlepkovou strouhanku a lžíci bramborového škrobu, smíchaného se dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku. Pekáč umístíme do předehřáté trouby, pečeme 75 minut. Hotovou sekanou přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je určený pro alergiky na mléko, lepek, vejce a ořechy. Nemáme-li alergii na vejce, můžeme místo směsi bramborového škrobu a vody použít rozšlehané vejce. Pokud nemáme alergii na lepek, použijeme obyčejnou strouhanku, nikoli bezlepkovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept