Sekaná pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pro alergiky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56466 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Hovězí maso mleté |
3 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
75 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
3 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
85 g | Strouhanka bezlepková |
2 špetka | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
225 g | Vepřové maso mleté |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 110,3mg |
Draslík | 841,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej kukuřičný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pyré rajčatové, Solamyl - bramborový škrob, Strouhanka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180°C. |
2 | Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemno. Do pánve vlijeme lžíci oleje a vsypeme na něj nasekanou cibuli, osmahneme do zlatova. |
3 | Do mísy vložíme maso, prolisovaný oloupaný česnek, rajčatový protlak i pyré, bezlepkovou strouhanku a lžíci bramborového škrobu, smíchaného se dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku. Pekáč umístíme do předehřáté trouby, pečeme 75 minut. Hotovou sekanou přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Recept je určený pro alergiky na mléko, lepek, vejce a ořechy. Nemáme-li alergii na vejce, můžeme místo směsi bramborového škrobu a vody použít rozšlehané vejce. Pokud nemáme alergii na lepek, použijeme obyčejnou strouhanku, nikoli bezlepkovou.