Chilli con carne pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 142 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli con carne pro alergiky
Celkový čas: | 142 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56467 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
450 g | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
200 ml | Pyré rajčatové |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 995,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 879,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Olej kukuřičný, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Kmín mletý, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli con carne pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. |
2 | Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky. |
3 | Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Recept je určený pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.