Chalupnická haše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupnická haše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule červená |
500 g | Hovězí maso mleté |
100 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
350 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 33,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Hovězí maso mleté, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule červená, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupnická haše postup přípravy receptu:
1 | Připravíme všechny suroviny: cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme deset minut vařit v osolené vodě do měkka. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme do pánve rajčatový protlak, worcester a koření dle vlastní chuti. Pořádně vše promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit. |
3 | Zatímco se dusí maso se zeleninou, namačkáme brambory, přidáme k nim mléko s petrželkou a rozdělíme je na talíře. Na závěr přidáme plátky masa, zeleninu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.