Jehněčí směs s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí směs s cizrnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cizrna konzervovaná |
200 g | Fazolové lusky |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
600 g | Jehněčí maso |
1 ks | Limetka |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
400 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Tuřín |
250 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 919,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 540,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna konzervovaná, Limetka, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tuřín, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Harissa pasta, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí směs s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme. |
2 | Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou. |
3 | Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut. |
4 | Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.