Recept

Jehněčí směs s cizrnou

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 56480
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Cizrna konzervovaná
200 g Fazolové lusky
1 kávová lžička Harissa pasta
600 g Jehněčí maso
1 ks Limetka
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
400 ml Protlak rajčatový sterilovaný
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Tuřín
250 ml Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 934kJ
15% Sacharidy 53 g
48% Tuky 36 g
23% Sodík 468 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jehněčí směs s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.

2

Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.

3

Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.

4

Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept