Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56484

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 ks Kachna domácí
50 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
300 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
600 g Rýže dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 884kJ
11% Sacharidy 40 g
111% Tuky 83 g
27% Sodík 543 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kachní frikassé postup přípravy receptu:

1

Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme, ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.

2

Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru.

3

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

4

Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, které vložíme do hrnce se studenou vodou, ohřejeme na 90°C a scedíme.

5

Víno, sůl, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř a nové koření svaříme v půl litru vody, následně necháme vystydnout.

6

Porce kachny napěchujeme do porcelánové mísy, zalijeme studenou marinádou, přikryjeme a necháme 24 hodin v ledničce.

7

Druhý den rozkrájíme očištěnou kořenovou zeleninu na nudličky, vložíme do hrnce, přidáme kachnu, zalijeme přecezenou marinádou, přilijeme čtvrt litru vody a vaříme do měkka.

8

Porce kachny vyjmeme z vývaru a udržujeme v teple.

9

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, za občasného míchání vyvaříme na husto. Zašleháme smetanu a vrátíme porce kachny.

10

Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas potřebný k marinování, vychlazení a odležení pokrmu před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept