Kachní frikassé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní frikassé
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56484 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Kachna domácí |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
150 g | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
600 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 403,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní frikassé postup přípravy receptu:
1 | Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme, ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. |
2 | Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru. |
3 | Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. |
4 | Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, které vložíme do hrnce se studenou vodou, ohřejeme na 90°C a scedíme. |
5 | Víno, sůl, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř a nové koření svaříme v půl litru vody, následně necháme vystydnout. |
6 | Porce kachny napěchujeme do porcelánové mísy, zalijeme studenou marinádou, přikryjeme a necháme 24 hodin v ledničce. |
7 | Druhý den rozkrájíme očištěnou kořenovou zeleninu na nudličky, vložíme do hrnce, přidáme kachnu, zalijeme přecezenou marinádou, přilijeme čtvrt litru vody a vaříme do měkka. |
8 | Porce kachny vyjmeme z vývaru a udržujeme v teple. |
9 | Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, za občasného míchání vyvaříme na husto. Zašleháme smetanu a vrátíme porce kachny. |
10 | Podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas potřebný k marinování, vychlazení a odležení pokrmu před podáváním.