Marinovaný slaneček po švédsky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný slaneček po švédsky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56486 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Slaneček |
1,5 l | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
80 g | Křen |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Nové koření mleté |
2 dl | Ocet bílý vinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 239,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slaneček, Voda pitná, Bobkový list, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Křen, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný slaneček po švédsky postup přípravy receptu:
1 | Dva slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme, slanečky dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je asi 1,5 litrem studené vody a necháme je v chladničce do druhého dne. |
2 | Slanečky druhý den osušíme, nakrájíme na řezy široké asi 2 cm a dáme do mísy. |
3 | Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme zeleninu: mrkev, křen, zázvor, cibuli. V rendlíku svaříme 2 dl bílého octa s 3 lžícemi vody, do které dáme bobkové listy, nové koření, černý pepř, cukr a hořčičná semínka. Vaříme cca minutu, poté nálev necháme vychladnout. Vychladlý nálev nalijeme na pokrájené slanečkové řezy, promícháme a vše dáme do kameninové nádoby (soudek, mísa apod.), kterou uzavřeme. Slanečky marinujeme 12 hodin. Poté je servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené. K marinovaným slanečkům podáváme chleba.