Recept

Marinovaný slaneček po švédsky

  • Švédsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Marinovaný slaneček po švédsky 5 1
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56486
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Slaneček
1,5 l Voda pitná
Marináda
2 ks Bobkový list
3 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
80 g Křen
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Nové koření mleté
2 dl Ocet bílý vinný
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Voda pitná
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 548kJ
3% Sacharidy 12 g
83% Tuky 62 g
16% Sodík 323 mg
16% Bílkoviny 9 g

Marinovaný slaneček po švédsky postup přípravy receptu:

1

Dva slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme, slanečky dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je asi 1,5 litrem studené vody a necháme je v chladničce do druhého dne.

2

Slanečky druhý den osušíme, nakrájíme na řezy široké asi 2 cm a dáme do mísy.

3

Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme zeleninu: mrkev, křen, zázvor, cibuli. V rendlíku svaříme 2 dl bílého octa s 3 lžícemi vody, do které dáme bobkové listy, nové koření, černý pepř, cukr a hořčičná semínka. Vaříme cca minutu, poté nálev necháme vychladnout. Vychladlý nálev nalijeme na pokrájené slanečkové řezy, promícháme a vše dáme do kameninové nádoby (soudek, mísa apod.), kterou uzavřeme. Slanečky marinujeme 12 hodin. Poté je servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené. K marinovaným slanečkům podáváme chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept