Jednoduchý recept

Sladké bramborové šišky se strouhankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56487
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
500 g Brambory
30 g Maizena - kukuřičný škrob
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
Na dohotovení
70 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
150 g Máslo čerstvé
250 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 236kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 24 g
21% Sodík 417 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sladké bramborové šišky se strouhankou postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Poté vložíme do misky, přisypeme mouku, škrobovou moučku, podle chuti přidáme sůl, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta vytvarujeme dlouhý pás, který nakrájíme na 6 - 7 cm dlouhé kousky, pomoci dlaní vytvarujeme šišky. Vložíme je do vroucí vody, povaříme 8 - 10 minut, scedíme, opláchneme teplou vodou, necháme okapat, dáme do misky. Přelijeme polovinou rozehřátého másla.

3

Zbytek másla rozehřejeme v pánvi, vsypeme strouhanku, osmahneme, přisypeme cukr, vanilkový cukr a ihned stáhneme z ohně.

4

Uvařené šišky podle porcí aranžujeme na jednotlivé talíře, posypeme strouhankou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Ve větším množství podáváme jako hlavní jídlo. Pokud chceme servírovat jako předkrm, zmenšíme porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept