Kukuřičné šišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičné šišky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56488 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka kukuřičná |
250 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Na dohotovení | |
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Ovesné vločky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 157,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 89,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 630,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Med včelí, Ovesné vločky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka kukuřičná, Pšeničná krupice, Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičné šišky postup přípravy receptu:
1 | Ve vhodném hrnci přivedeme k varu osolené mléko s cukrem. Přisypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustou hladkou kaši. Necháme ji vychladnout, přidáme vejce, postupně vsypeme kukuřičnou mouku, rukou vypracujeme těsto, mělo by být hladké a tužší. Z těsta pomoci dlaní tvarujeme šišky dlouhé 6 - 7 cm. |
2 | Vložíme je do vroucí osolené vody, povaříme 8 - 10 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme vločky, moučkový i vanilkový cukr, chvilku opražíme a stáhneme z ohně. |
4 | Okapané, ještě teplé šišky podle porcí naskládáme na jednotlivé talíře. Posypeme opraženými vločkami, každou porci polijeme teplým tekutým medem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé hlavní jídlo. V menších porcích jsou šišky také vhodným sladkým předkrmem.