Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5649

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz mletý
0,5 kávová lžička Badyán
250 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 polévková lžíce Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 197kJ
30% Sacharidy 109 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 88 mg
23% Bílkoviny 13 g

Štramberské uši postup přípravy receptu:

1

Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin.

2

Pak ho vyválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme z ní větší oválky.

3

Upečeme je rychle na vymaštěném plechu. Ještě horké je stočíme do ruliček a vkládáme do hrnečků nebo skleniček, aby se, než vychladnou, znovu nerozevíraly.

Poznámka

Musíme počítat s časem 24 hodin na odležení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept