Štramberské uši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štramberské uši
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5649 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
0,5 kávová lžička | Badyán |
250 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 49,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček, Med včelí, Nové koření celé, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štramberské uši postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. |
2 | Pak ho vyválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme z ní větší oválky. |
3 | Upečeme je rychle na vymaštěném plechu. Ještě horké je stočíme do ruliček a vkládáme do hrnečků nebo skleniček, aby se, než vychladnou, znovu nerozevíraly. |
Poznámka
Musíme počítat s časem 24 hodin na odležení.