Recept

Dušené maso po vietnamsku pro alergiky

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56496
Kategorie: Maso

Ingredience

Na dušené maso
4 ks Anýz celý
2 ks Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
900 g Hovězí maso zadní
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej kukuřičný
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Ředkev
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Na marinádu
2 ks Chilli paprička
50 g Citronová tráva
2 kávová lžička Cukr třtinový
2 kávová lžička Kari pasta
4 polévková lžíce Pyré rajčatové
2 polévková lžíce Rybí omáčka
2 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
9% Sacharidy 31 g
251% Tuky 188 g
17% Sodík 333 mg
94% Bílkoviny 53 g

Dušené maso po vietnamsku pro alergiky postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou citrónovou trávu, kari pastu, mletou skořici, hnědý cukr, rajčatové pyré, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a thajskou rybí omáčku. Do vytvořené marinády vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a v marinádě ho obalíme. Necháme marinovat alespoň hodinu.

2

Do kastrolu vlijeme lžíci oleje. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Smažíme doměkka asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Pak cibuli i česnek vyjmeme z oleje.

3

Do kastrolu přidáme zbytek oleje. Polovinu masa vložíme na olej a ze všech stran osmažíme. Pak je vyjmeme a osmažíme zbylou část masa. Vrátíme zpět do hrnce první polovinu masa, zbytek marinády, cibuli a česnek.

4

Zalijeme vodou, osolíme a přidáme anýz, opepříme. Přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a hodinu dusíme.

5

Oškrábeme mrkev, brambory a ředkev a pokrájíme na kousky. Vložíme zeleninu do hrnce k masu a dusíme dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.

6

Pokud je tekutina příliš řídká, odstraníme pokličku a 2 minuty zprudka povaříme, aby zhoustla. Servírujeme teplé.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na mléko, lepek, vejce a ořechy

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept