Dušené maso po vietnamsku pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené maso po vietnamsku pro alergiky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na dušené maso | |
---|---|
4 ks | Anýz celý |
2 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
900 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Ředkev |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Na marinádu | |
2 ks | Chilli paprička |
50 g | Citronová tráva |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Kari pasta |
4 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
2 polévková lžíce | Rybí omáčka |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 537,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 15,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Brambory, Česnek, Cibule, Olej kukuřičný, Ředkev, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr třtinový, Skořice mletá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Kari pasta, Pyré rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené maso po vietnamsku pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou citrónovou trávu, kari pastu, mletou skořici, hnědý cukr, rajčatové pyré, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a thajskou rybí omáčku. Do vytvořené marinády vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a v marinádě ho obalíme. Necháme marinovat alespoň hodinu. |
2 | Do kastrolu vlijeme lžíci oleje. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Smažíme doměkka asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Pak cibuli i česnek vyjmeme z oleje. |
3 | Do kastrolu přidáme zbytek oleje. Polovinu masa vložíme na olej a ze všech stran osmažíme. Pak je vyjmeme a osmažíme zbylou část masa. Vrátíme zpět do hrnce první polovinu masa, zbytek marinády, cibuli a česnek. |
4 | Zalijeme vodou, osolíme a přidáme anýz, opepříme. Přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a hodinu dusíme. |
5 | Oškrábeme mrkev, brambory a ředkev a pokrájíme na kousky. Vložíme zeleninu do hrnce k masu a dusíme dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne. |
6 | Pokud je tekutina příliš řídká, odstraníme pokličku a 2 minuty zprudka povaříme, aby zhoustla. Servírujeme teplé. |
Poznámka
Recept je určen pro alergiky na mléko, lepek, vejce a ořechy