Recept

Pečená čínská žebírka pro alergiky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 98 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56498
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Ocet rýžový
150 ml Omáčka Hoisin
4 polévková lžíce Omáčka sójová
50 g Sezam - semena
800 g Vepřová žebra
4 ks Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 107kJ
8% Sacharidy 28 g
73% Tuky 55 g
40% Sodík 796 mg
65% Bílkoviny 37 g

Pečená čínská žebírka pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta.

2

Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme.

3

Troubu předehřejeme na 190 °C.

4

Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme.

5

Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na lepek, vejce, mléko a ořechy. Ujistíme se, že sójová omáčka a omáčka hoisin je bez lepku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept