Pečená čínská žebírka pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 98 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená čínská žebírka pro alergiky
Celkový čas: | 98 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
150 ml | Omáčka Hoisin |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Sezam - semena |
800 g | Vepřová žebra |
4 ks | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 163,1mg |
Draslík | 602,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Omáčka Hoisin, Sezam - semena, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená čínská žebírka pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta. |
2 | Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme. |
3 | Troubu předehřejeme na 190 °C. |
4 | Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme. |
5 | Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na lepek, vejce, mléko a ořechy. Ujistíme se, že sójová omáčka a omáčka hoisin je bez lepku.