Jogurtové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtové kuličky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56499 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
350 g | Jogurt bílý |
250 g | Krupice dětská |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 101,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené rohlíky vložíme do vhodné nádoby, zalijeme jogurtem a necháme namáčet 30 minut. Při pokojové teplotě 20 g změklého másla utřeme se žloutky do pěny. Nakonec vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, špetku soli a dětskou krupici, rukou vypracujeme tuhé, nelepivé těsto, z něj dlaněmi tvarujeme malé kuličky. |
2 | Vložíme do vroucí vody, povaříme 5 minut, aby vyplavaly na hladinu a scedíme. Knedlíčky ihned pomažeme zbylým rozpuštěným máslem a rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. |
Poznámka
Takto připravené knedlíčky podáváme s čokoládovou, jahodovou, mangovou a podobnými teplými ovocnými omáčkami. Porce můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.