Obarovica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obarovica
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5650 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
10 dkg | Játra vepřová |
50 g | Ječné kroupy |
1 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 ks | Vepřová hlava |
10 dkg | Vepřové srdce |
1 ks | Vepřový jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 297,6mg |
Draslík | 759,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Pepř černý celý, Sůl, Vepřové srdce, Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Petržel - nať, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obarovica postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody dáme vařit pečlivě očištěnou hlavu, jazyk, srdce a přidáme asi 1 lžíci soli. Dále přidáme rozpůlenou oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku a asi 5-10 kuliček pepře. |
2 | Necháme vařit a asi po 45 minutách vložíme játra a vaříme vše do změknutí. |
3 | Kroupy uvaříme zvlášť. |
4 | Vývar procedíme a přidáme kroupy, na kousky nakrájené maso a droby, dochutíme solí. |
5 | Do talířů dáme asi lžičku nasekané petržele či pažitky a zalijeme horkou polévkou. |
Poznámka
Použijeme kroupy velké.