Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56501

Ingredience

180 g Cukr krystal
3 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Jahody zahradní
300 g Maliny
300 g Ostružiny
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
15% Sacharidy 52 g
23% Tuky 18 g
4% Sodík 74 mg
9% Bílkoviny 5 g

Letní sněhový dort postup přípravy receptu:

1

Na plech rozložíme pečící papír. V hlubší míse vyšleháme se špetkou soli nepříliš tuhý sníh, do kterého po částech vmícháváme cukr. Výsledné bílkové těsto by mělo být husté a lesklé. Poté 3/4 těsta rozetřeme do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Zbývající 1/4 těsta navrstvíme na obvod těstového kruhu na pečícím papíře tak, aby vytvarovaný sněhový korpus připomínal mističku s okraji směřujícími do středu kruhu. Tato připravený korpus pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut. Po této době troubu vypneme a sněhový základ koláče v ní necháme vychladnout.

2

Než se sladké těsto upeče, připravíme ovocnou náplň do dortu a našleháme šlehačku se 3 lžícemi moučkového cukru. Ovocnou náplň připravíme tak, že ovoce důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat na sítu, odstopkujeme ho a promícháme.

3

Vychladlý sněhový korpus naplníme ušlehanou šlehačkou, kterou po dně korpusu rozetřeme. Na šlehačku rozprostřeme promíchané drobné ovoce. Šlehačku a ovoce přidáváme na korpus těsně před servírováním, jinak by nám sněhový korpus zvlhnul.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept