Letní sněhový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní sněhový dort
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56501 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
180 g | Cukr krystal |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 g | Jahody zahradní |
300 g | Maliny |
300 g | Ostružiny |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 266,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní sněhový dort postup přípravy receptu:
1 | Na plech rozložíme pečící papír. V hlubší míse vyšleháme se špetkou soli nepříliš tuhý sníh, do kterého po částech vmícháváme cukr. Výsledné bílkové těsto by mělo být husté a lesklé. Poté 3/4 těsta rozetřeme do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Zbývající 1/4 těsta navrstvíme na obvod těstového kruhu na pečícím papíře tak, aby vytvarovaný sněhový korpus připomínal mističku s okraji směřujícími do středu kruhu. Tato připravený korpus pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut. Po této době troubu vypneme a sněhový základ koláče v ní necháme vychladnout. |
2 | Než se sladké těsto upeče, připravíme ovocnou náplň do dortu a našleháme šlehačku se 3 lžícemi moučkového cukru. Ovocnou náplň připravíme tak, že ovoce důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat na sítu, odstopkujeme ho a promícháme. |
3 | Vychladlý sněhový korpus naplníme ušlehanou šlehačkou, kterou po dně korpusu rozetřeme. Na šlehačku rozprostřeme promíchané drobné ovoce. Šlehačku a ovoce přidáváme na korpus těsně před servírováním, jinak by nám sněhový korpus zvlhnul. |