Recept

Omáčka bešamelová pro alergiky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56502
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
6 ks Hřebíček
45 g Margarín
450 ml Mléko sójové
30 g Mouka bezlepková
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana sójová
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 609kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 140 mg
8% Bílkoviny 5 g

Omáčka bešamelová pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme sójové mléko. Přidáme oloupanou cibuli napíchanou hřebíčky, kuličky pepře a petržel. Přivedeme mléko k varu a snížíme teplotu. Necháme 10 minut probublávat, poté mléko odstavíme. Ponecháme v něm 20 minut louhovat zeleninu, poté ji odebereme, mléko přecedíme.

2

Margarín zahřejeme v kastrolu, přidáme k němu mouku, promícháme a prohřejeme 2 minuty, aby jíška zůstala světlá. Zahříváme přecezené mléko, dokud nezačne vřít.

3

Necháme na plotně jíšku na mírném ohni, postupně k ní přiléváme mléko. Mícháme, aby nevznikly žmolky. Jakmile dolijeme všechno mléko, velmi pomalu 10 minut vaříme a stále mícháme.

4

Přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na lepek, mléko, vejce a ořechy. Pokud nemáme alergii na lepek, můžeme místo bezlepkové mouky použít mouku normální, pokud nemáme alergii na mléko, použijeme místo sójového mléka a smetany mléko i smetanu kravskou, máslo místo margarínu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept