Sorbet z kokosu pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sorbet z kokosu pro alergiky
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56508 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
85 g | Cukr moučkový |
800 ml | Kokosové mléko |
1 polévková lžíce | Kokos sušený |
1 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kokosové mléko, Kokos sušený, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Sorbet z kokosu pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Kokosové mléko vlijeme do kastrolu, přisypeme k němu cukr a kokos. Ohříváme směs na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přilijeme rum a odstavíme z plotny. |
2 | Směs necháme vychladnout při pokojové teplotě, chladíme 30 minut, poté zmrazíme v přístroji na výrobu zmrzliny. |
Poznámka
Servírujeme seudené. Recept je určen pro alergiky na vejce, mléko, ořechy a lepek.