Jednoduchý recept

Sorbet z rebarbory pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56509

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr hroznový (glukóza)
140 g Cukr moučkový
450 g Reveň (Rebarbora)
225 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 775kJ
13% Sacharidy 48 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sorbet z rebarbory pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme šťávu z citronu a cukr, zahříváme na mírné teplotě, dokud se nerozpustí.

2

Omyjeme rebarboru a posekáme na asi 2,5 centimetru dlouhé kousky. Kousky vložíme do kastrolu a vaříme 8 minut, aby rebarbora změkla. Odstavíme z plotny, ochladíme na pokojovou teplotu.

3

Vložíme směs do mixéru, rozmixujeme do hladka. K rozmixované kaši přidáme glukózový sirup a vmícháme.

4

Vložíme kaši do stroje na výrobu zmrzliny a zmrazíme. Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním.

Poznámka

Servírujeme studené. Recept je určen pro alergiky na vejce, mléko, ořechy a lepek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept