Sorbet z rebarbory pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sorbet z rebarbory pro alergiky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56509 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr hroznový (glukóza) |
140 g | Cukr moučkový |
450 g | Reveň (Rebarbora) |
225 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sorbet z rebarbory pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme šťávu z citronu a cukr, zahříváme na mírné teplotě, dokud se nerozpustí. |
2 | Omyjeme rebarboru a posekáme na asi 2,5 centimetru dlouhé kousky. Kousky vložíme do kastrolu a vaříme 8 minut, aby rebarbora změkla. Odstavíme z plotny, ochladíme na pokojovou teplotu. |
3 | Vložíme směs do mixéru, rozmixujeme do hladka. K rozmixované kaši přidáme glukózový sirup a vmícháme. |
4 | Vložíme kaši do stroje na výrobu zmrzliny a zmrazíme. Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. |
Poznámka
Servírujeme studené. Recept je určen pro alergiky na vejce, mléko, ořechy a lepek.