Recept

Mandlové zákusky se sýrovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56511

Ingredience

Těsto
1 ks Vaječný bílek slepičí
Náplň
0,2 kávová lžička Citronová kůra
0,2 kávová lžička Tresť mandlová
2 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
2 kávová lžička Želatina
Na ozdobu
2 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Mandle plátky
Mandlové zákusky se sýrovou náplní
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
100 g Sušenky Amaretti
100 balení Sýr Apetito linie

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 263kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 18 mg
20% Bílkoviny 11 g

Mandlové zákusky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:

1

Na pečení těchto zákusků použijeme mističkové formičky s nepřilnavým vnitřním povrchem. Pokud je nemáme, vytvoříme je tak, že

2

4 kruhy na těsto (s nepřilnavým povrchem) olemujeme po obvodu proužky pečicího papíru. Proužky by měly být asi 4 cm vysoké. Sušenky Amaretti rozlámeme na menší kousky, rozdrtíme na prášek v mixéru nebo je vložíme do plastikového pytlíku a podrtíme válečkem na nudle. V sušenkové drti rozmícháme vaječný bílek. Tímto sušenkovým těstem vyložíme dna připravených formiček a pečeme v troubě, předehřáté asi na 180°C. Těsto zákusků upečeme do křupava, necháme ve formičkách vychladnout. Na vychladlé základny zákusků rozdělíme připravenou náplň a zákusky necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu. Po zatuhnutí krému oparně odstraníme proužky pečicího papíru a nepřilnavé kruhy na těsto, na kterých jsme zákusky pekli. Před servírováním posypeme dortíky strouhanou citrónovou kůrou a mandlovými lupínky. Servírujeme jako studené pohoštění.

3

Náplň: rozinky propláchneme a necháme okapat, mandle nameleme. Smetanový sýr smícháme s mandlovou esencí, namletými mandlemi, cukrem a okapanými rozinkami. Želatinu rozmícháme ve vroucí vodě, do roztoku přidáme citrónovou šťávu. Želatinu s citrónovou šťávou vmícháme do sýrové směsi a krém rozdělíme do malých, upečených formiček. Formičky s želatinoým krémem necháme zatuhnout v lednici alespoň hodinu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept