Mandlové zákusky se sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové zákusky se sýrovou náplní
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56511 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Náplň | |
0,2 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
0,2 kávová lžička | Tresť mandlová |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
2 kávová lžička | Želatina |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
Mandlové zákusky se sýrovou náplní | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
100 g | Sušenky Amaretti |
100 balení | Sýr Apetito linie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 99,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný bílek slepičí, Citronová kůra, Voda pitná, Želatina, Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťáva citrónová, Tresť mandlová, Mandle plátky, Rozinky tmavé, Sušenky Amaretti, Sýr Apetito linie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové zákusky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na pečení těchto zákusků použijeme mističkové formičky s nepřilnavým vnitřním povrchem. Pokud je nemáme, vytvoříme je tak, že |
2 | 4 kruhy na těsto (s nepřilnavým povrchem) olemujeme po obvodu proužky pečicího papíru. Proužky by měly být asi 4 cm vysoké. Sušenky Amaretti rozlámeme na menší kousky, rozdrtíme na prášek v mixéru nebo je vložíme do plastikového pytlíku a podrtíme válečkem na nudle. V sušenkové drti rozmícháme vaječný bílek. Tímto sušenkovým těstem vyložíme dna připravených formiček a pečeme v troubě, předehřáté asi na 180°C. Těsto zákusků upečeme do křupava, necháme ve formičkách vychladnout. Na vychladlé základny zákusků rozdělíme připravenou náplň a zákusky necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu. Po zatuhnutí krému oparně odstraníme proužky pečicího papíru a nepřilnavé kruhy na těsto, na kterých jsme zákusky pekli. Před servírováním posypeme dortíky strouhanou citrónovou kůrou a mandlovými lupínky. Servírujeme jako studené pohoštění. |
3 | Náplň: rozinky propláchneme a necháme okapat, mandle nameleme. Smetanový sýr smícháme s mandlovou esencí, namletými mandlemi, cukrem a okapanými rozinkami. Želatinu rozmícháme ve vroucí vodě, do roztoku přidáme citrónovou šťávu. Želatinu s citrónovou šťávou vmícháme do sýrové směsi a krém rozdělíme do malých, upečených formiček. Formičky s želatinoým krémem necháme zatuhnout v lednici alespoň hodinu. |
Poznámka
Servírujeme studené.