Jednoduchý recept

Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56512

Ingredience

500 g Brambory
30 g Maizena - kukuřičný škrob
150 g Mouka polohrubá
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
400 g Švestky
Na dohotovení
70 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
100 g Mák mletý
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 907kJ
25% Sacharidy 90 g
45% Tuky 34 g
10% Sodík 206 mg
26% Bílkoviny 15 g

Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem postup přípravy receptu:

1

Ve dvou litrech osolené vody uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a protlačíme bramborovým lisem na moukou vysypaný vál. Přidáme mouku, sůl, vejce, škrobovou moučku, následně rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Z něj tvarujeme placičky, do středu každé položíme vypeckovanou švestku, zabalíme dlaněmi, uděláme z nich kuličky.

2

Povaříme ve zbylé vroucí osolené vodě 8 - 10 minut, děravou naběračkou vybereme do misky.

3

Mák, moučkový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Uvařené knedlíky podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme makovou směsi a přelijeme rozpuštěným teplým máslem.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept