Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56512 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
30 g | Maizena - kukuřičný škrob |
150 g | Mouka polohrubá |
2 špetka | Sůl |
400 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
Na dohotovení | |
---|---|
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Mák mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 912,6mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Mák mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem postup přípravy receptu:
1 | Ve dvou litrech osolené vody uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a protlačíme bramborovým lisem na moukou vysypaný vál. Přidáme mouku, sůl, vejce, škrobovou moučku, následně rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Z něj tvarujeme placičky, do středu každé položíme vypeckovanou švestku, zabalíme dlaněmi, uděláme z nich kuličky. |
2 | Povaříme ve zbylé vroucí osolené vodě 8 - 10 minut, děravou naběračkou vybereme do misky. |
3 | Mák, moučkový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Uvařené knedlíky podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme makovou směsi a přelijeme rozpuštěným teplým máslem. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.