Jednoduchý recept

Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56514

Ingredience

160 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
400 g Maliny
5 g Máta
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 dl Voda pitná
40 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 707kJ
17% Sacharidy 60 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 22 mg
5% Bílkoviny 3 g

Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme vodu, vložíme očištěné a omyté maliny, vanilkový i krupicový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku.

2

Horké maliny rozdělíme do jednotlivých kulatých sklenic na stopkách. Na povrch položíme po dvou kopečceích zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a mátou.

Poznámka

Takto připravené maliny, už podle názvu, se podávají skutečně horké. Servírujeme jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept