Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56514 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
160 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Maliny |
5 g | Máta |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl | Voda pitná |
40 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 59,4mg |
Draslík | 231,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Maliny, Máta, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme vodu, vložíme očištěné a omyté maliny, vanilkový i krupicový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku. |
2 | Horké maliny rozdělíme do jednotlivých kulatých sklenic na stopkách. Na povrch položíme po dvou kopečceích zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a mátou. |
Poznámka
Takto připravené maliny, už podle názvu, se podávají skutečně horké. Servírujeme jako dezert.