Recept

Dánský celerový salát

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56516
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Celer bulvový
150 g Červená řepa
2 ks Jablka
1 ks Limetka
100 g Majonéza
3 špetka Pepř bílý
1 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
7% Sacharidy 24 g
27% Tuky 20 g
12% Sodík 232 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dánský celerový salát postup přípravy receptu:

1

Oloupaný velký (mladý) celer a oloupaná jablka omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Sterilovanou řepu scedíme, též ji pokrájíme na nudličky a přidáme k celeru. Doložíme majonézu, dochutíme solí, bílým pepřem, dobře promícháme a dáme do chladničky vychladit.

2

Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme a listy poklademe ozdobně na talíře. Omytou a osušenou limetku pokrájíme na osminky.

3

Na listy poklademe kopečky salátu, které ozdobíme pokrájenou limetkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept