Dánský celerový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánský celerový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56516 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
150 g | Červená řepa |
2 ks | Jablka |
1 ks | Limetka |
100 g | Majonéza |
3 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 511,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Jablka, Limetka, Majonéza, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánský celerový salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný velký (mladý) celer a oloupaná jablka omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Sterilovanou řepu scedíme, též ji pokrájíme na nudličky a přidáme k celeru. Doložíme majonézu, dochutíme solí, bílým pepřem, dobře promícháme a dáme do chladničky vychladit. |
2 | Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme a listy poklademe ozdobně na talíře. Omytou a osušenou limetku pokrájíme na osminky. |
3 | Na listy poklademe kopečky salátu, které ozdobíme pokrájenou limetkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.