Jednoduchý recept

Vínové hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56517
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 ks Badyán
1 kávová lžička Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
100 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
50 g Džem meruňkový
2 ks Hřebíček
8 ks Hrušky
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
150 g Ořechy vlašské
2 ks Skořice celá
6 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 937kJ
27% Sacharidy 96 g
34% Tuky 25 g
1% Sodík 17 mg
15% Bílkoviny 9 g

Vínové hrušky postup přípravy receptu:

1

Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc.

2

Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou.

3

Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert. V návodu na přípravu není započtena doba namáčení hrušek po celou noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept