Vínové hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínové hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56517 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Badyán |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Džem meruňkový |
2 ks | Hřebíček |
8 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
150 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Skořice celá |
6 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 794,8mg |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hřebíček, Hrušky, Ořechy vlašské, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Cukr vanilka, Džem meruňkový, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vínové hrušky postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc. |
2 | Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou. |
3 | Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert. V návodu na přípravu není započtena doba namáčení hrušek po celou noc.