Recept

Francouzský chléb s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56519

Ingredience

20 g Cukr krupice
10 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
100 g Sýr kozí
5 g Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
18% Sacharidy 66 g
18% Tuky 14 g
21% Sodík 411 mg
26% Bílkoviny 15 g

Francouzský chléb s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vlijeme vodu i olej, přidáme mouku, cukra sůl, promícháme. Přisypeme sušené droždí a důkladně hněteme několik minut do hladka. Přidáme nasekané piniové ořechy a kostičky kozího sýra, znovu pořádně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Vykynulé těsto rozdělíme na dva kusy, ze kterých vytvarujeme přibližně trojúhelníky a rozložíme na plech, vystlaný pečicím papírem. Trojúhelníky nařízneme do vějíře tak, aby jedna špička zůstala spojená, naříznuté pruhy od sebe mírně oddálíme. Takto vytvořené tzv. "fougasse" necháme ještě půl hodiny kynout na plechu, poté pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept