Banány s pomerančovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banány s pomerančovým krémem
Banány s pomerančovým krémem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56520 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Krém | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Příprava banánů | |
4 ks | Banány |
4 polévková lžíce | Likér pomerančový |
2 ks | Maracuja |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 729,2mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Banány, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka), Likér pomerančový, Maracuja mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banány s pomerančovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Při přípravě tohoto dezertu začneme přípravou krému, protože ho |
2 | budeme podávat vychlazený k teplým banánům. |
3 | Krém: smetanu šleháme v misce s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se nám na metle při jejím vytažení nezačnou tvořit hrudky. Poté do smetany vmícháme dvě lžíce pomerančového likéru a smetanový krém vložíme do lednice vychladit. |
4 | Příprava banánů: z alobalu vystřihneme 4 čtverce, které by měly být tak velké, abychom mohli banán v alobalu uzavřít. Čtverce rozložíme na pečicí plech, na každý čtverec dáme jeden oloupaný banán. Na každý banán poté vymačkáme polovinu maracuji, přelijeme lžící pomerančové šťávy a lžící pomerančového likéru. Okraje alobalových čtverců přehneme přes banány tak, aby byly banány v alobalu uzavřené, 10 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180°C (dokud banány nezměknou). Pečené banány s alobalem přesuneme na předehřáté talíře, banány rozbalíme a k banánům rozdělíme vychlazený krém. Moučník servírujeme teplý. |