Recept

Banány s pomerančovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56520
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Krém
3 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Likér pomerančový
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
Příprava banánů
4 ks Banány
4 polévková lžíce Likér pomerančový
2 ks Maracuja
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
23% Sacharidy 83 g
19% Tuky 14 g
0% Sodík 2 mg
9% Bílkoviny 5 g

Banány s pomerančovým krémem postup přípravy receptu:

1

Při přípravě tohoto dezertu začneme přípravou krému, protože ho

2

budeme podávat vychlazený k teplým banánům.

3

Krém: smetanu šleháme v misce s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se nám na metle při jejím vytažení nezačnou tvořit hrudky. Poté do smetany vmícháme dvě lžíce pomerančového likéru a smetanový krém vložíme do lednice vychladit.

4

Příprava banánů: z alobalu vystřihneme 4 čtverce, které by měly být tak velké, abychom mohli banán v alobalu uzavřít. Čtverce rozložíme na pečicí plech, na každý čtverec dáme jeden oloupaný banán. Na každý banán poté vymačkáme polovinu maracuji, přelijeme lžící pomerančové šťávy a lžící pomerančového likéru. Okraje alobalových čtverců přehneme přes banány tak, aby byly banány v alobalu uzavřené, 10 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180°C (dokud banány nezměknou). Pečené banány s alobalem přesuneme na předehřáté talíře, banány rozbalíme a k banánům rozdělíme vychlazený krém. Moučník servírujeme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept