Jednoduchý recept

Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56525
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Pečení hrušek
4 ks Hrušky
Skořicový karamel
4 polévková lžíce Cukr třtinový
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
Vanilkový pudink
1 l Mléko polotučné
75 g Pudinkový prášek - vanilkový
Na ozdobu
4 kávová lžička Citronová kůra

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
17% Sacharidy 61 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 146 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla, troubu předhřejeme na 200°C.

2

Pečení hrušek: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a podélně rozkrojené je řezem dolů vyrovnáme do zapékací mísy. Připravené ovoce potřeme horkým skořicovým karamelem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Během pečení hrušky opakovaně potíráme karamelem. Než se hrušky upečou, uvaříme 1 l vanilkového pudinku

3

a horký pudink nalijeme do hlubokých talířů. Na porce horkého pudinku rozdělíme pečené hrušky, které před servírováním ozdobíme strouhanou citronovou kůrou. Tento pokrm podáváme horký, jako moučník.

4

Skořicový karamel: Třtinový cukr mícháme s máslem a s mletou skořicí, dokud máslo s cukrem nezkaramelizuje.

5

Vanilkový pudink: Z 1 l mléka odljeme hrneček mléka, ve kterém rozmícháme prášek vanilkového pudinku se 2 lžícemi krystalového cukru. Tento hustší vanilkový roztok mícháme v horkém mléce na mírném ohni do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept