Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56525 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Pečení hrušek | |
4 ks | Hrušky |
Skořicový karamel | |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Vanilkový pudink | |
1 l | Mléko polotučné |
75 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Na ozdobu | |
4 kávová lžička | Citronová kůra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Cukr třtinový, Skořice mletá, Pudinkový prášek - vanilkový, Citronová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla, troubu předhřejeme na 200°C. |
2 | Pečení hrušek: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a podélně rozkrojené je řezem dolů vyrovnáme do zapékací mísy. Připravené ovoce potřeme horkým skořicovým karamelem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Během pečení hrušky opakovaně potíráme karamelem. Než se hrušky upečou, uvaříme 1 l vanilkového pudinku |
3 | a horký pudink nalijeme do hlubokých talířů. Na porce horkého pudinku rozdělíme pečené hrušky, které před servírováním ozdobíme strouhanou citronovou kůrou. Tento pokrm podáváme horký, jako moučník. |
4 | Skořicový karamel: Třtinový cukr mícháme s máslem a s mletou skořicí, dokud máslo s cukrem nezkaramelizuje. |
5 | Vanilkový pudink: Z 1 l mléka odljeme hrneček mléka, ve kterém rozmícháme prášek vanilkového pudinku se 2 lžícemi krystalového cukru. Tento hustší vanilkový roztok mícháme v horkém mléce na mírném ohni do zhoustnutí. |