Jednoduchý recept

Smetanová žemlovka po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56527
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Žemlovka
100 g Chléb pšeničný (bílý)
75 g Cukr krystal
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
13% Sacharidy 48 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 212 mg
13% Bílkoviny 8 g

Smetanová žemlovka po italsku postup přípravy receptu:

1

Přírava pečení: Pečící nádobu vymažeme 1 lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Žemlovka: Jablka oloupeme, vykrájíme z nich jádřince a na struhadle je nastrouháme na tenké plátky. Krajíce bílého chleba rozkrájíme na menší kousky. V misce rozšleháme smetanu s 1 celým vejcem a s polovinou množství krystalového cukru. Druhou polovinu cukru použijeme na prosypávání vrstev jablek. Smetanovou zálivku ochutíme 1 lžící pomerančové kůry. Jablečné plátky a kousky chleba rozložíme po vrstvách do máslem vymazané pečící nádoby tak, aby se jablka i chlebové kousky překrývaly. Vrstvy jablek prosypáváváme cukrem a vrstvy bílého chleba zaléváme smetanovou zálivkou.

3

Připravený pokrm necháme 30 minut odpočinout. Po této době žemlovku pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Žemlovku servírujeme horkou, a to nejčastěji jako hlavní chod dětem.

Poznámka

Tento pokrm můžeme také připravit ze sušeného ovoce - např. můžeme použít sušené meruňky, třešně nebo datle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept