Recept

Těstovinová hnízda s ořechy a s medovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56530
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těstoviny:
400 g Jogurt bílý
200 g Oříšky piniové
1 špetka Sůl
230 g Těstoviny Capellini
1 l Voda pitná
Medová omáčka
125 g Cukr krystal
125 g Med včelí
2 kávová lžička Šťáva citrónová
200 ml Voda pitná
Těstovinová hnízda s ořechy a s medovou omáčkou
2 kávová lžička Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 493kJ
28% Sacharidy 100 g
59% Tuky 44 g
5% Sodík 96 mg
33% Bílkoviny 19 g

Těstovinová hnízda s ořechy a s medovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vaříme ve vroucí vodě se špetkou soli do poloměka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich máslo a necháme je vychladnout. Piniové oříšky rozkrájíme na drobnější kousky.

2

Polovinu vychladlých těstovin rozdělíme do 4 zapékacích misek, poté těstoviny v miskách jemně upěchujeme a posypeme polovinou nakrájených ořechů, zalijeme polovinou medové omáčky, a potom do misek rozdělíme druhou polovinu těstovin. Takto naplněné formičky pečeme v toubě vyhřáté na 180°C, asi 45 minut. Pečená těstovinová hnízda překlopíme na talíře, přelijeme druhou polovinou medové omáčky a posypeme sekanými ořechy. Servírujeme s bílým jogurtem jako dezert.

3

Medová omáčka: Na mírném ohni přivedememe k varu, za stálého míchání, med s vodou a s cukrem. Promícháváme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku ochutíme 2 lžičkami citronové šťávy a dále vaříme 5 minut na mírném ohni.

Poznámka

Pokrm připomíná "hnízdo", protože tento druh těstovin se prodává ve smotcích, které hnízda připomínají.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept