Jednoduchý recept

Moučníkový chléb s rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56535
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Chléb
130 g Cukr třtinový
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
180 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
14% Sacharidy 52 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 44 mg
11% Bílkoviny 6 g

Moučníkový chléb s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Formu na grahamový chléb s obsahem 900 g vymažeme máslem, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Chléb: Rozinky necháme, zalité vodou, asi 10 minut nabobtnat. Po této době je scedíme a necháme okapat. Hladkou mouku prosijeme s kypřícím práškem do pečiva, se skořicí a s cukrem do hlubší mísy. Směs ochutíme 1 špetkou soli a 1 lžící skořice. Sypké suroviny zpracujeme společně s máslem a s okapanými rozinkami. Vejce vyšleháme s mlékem, pomerančovou kůrou a šťávou. Moučnou směs a mléčný roztok pak zpracujeme rukama do hladkého těsta. Těsto přemístíme do vymazané formy a uprostřed těsta ve formě naznačíme nožem rýhu po celé délce formy, aby těsto při pečení nabývalo rovnoměrně. Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 70 minut. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, jestli je těsto pečené. Hotový chléb necháme ve formě vychladnout jen zčásti, potom ho z formy vyklopíme mírně vychladlý, a pak necháme dovychladnout.

3

Hotový chléb podáváme studený, nakrájený na krajíčky, jako zákusek.

Poznámka

Rada: Po přidání mléčného roztoku do těsta pracujeme s těstem co nejrychleji, protože kypřící prášek po zvlhčení rychle pracuje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept